Vervoer in Abu Dhabi

Leuk: je bent in Abu Dhabi gearriveerd. Maar hoe ga je jezelf verplaatsen binnen Abu Dhabi? Veel van de bezienswaardigheden liggen niet bepaald op loopafstand van elkaar en het klimaat nodigt het in de warmste maanden ook niet echt uit om te gaan lopen. Er is daarom een redelijke kans dat je binnen Abu Dhabi andere vormen van vervoer wilt gebruiken dan de benenwagen.

Op deze pagina lees je over de verschillende vervoersmiddelen die je in Abu Dhabi kunt gebruiken.

Openbaar vervoer

Abu Dhabi heeft geen metrosysteem, tramnetwerk of spoorlijn. Wat betreft openbaar vervoer ben je aangewezen op de bus of taxi. Abu Dhabi heeft een goed netwerk van airconditioned bussen. Een busrit is goedkoop, gemiddeld zo’n euro per rit, maat de taxi is vrijwel altijd sneller. Er rijden ongeveer tienduizend taxi’s in Abu Dhabi, die op basis van vaste tarieven rijden. Deze tarieven worden op basis van afstand en tijd berekend. Bij veel verkeersdrukte kan de ritprijs daarom aanzienlijk oplopen.

De bus als openbaar vervoer

Toeristische bus

Voor toeristen is de Big Bus een hele handige manier om zoveel mogelijk hoogtepunten van Abu Dhabi te bezoeken. Big Bus Abu Dhabi is een dubbeldekkerbus die een toeristische route rijdt. Hij stopt bij de verschillende bezienswaardigheden en attracties zoals Heritage Village, het Al Hosn Fort, de Marina Mall, Sheikh Zayed-moskee, Ferrari World en het Yas Marina Circuit.
Big Bus Abu Dhabi werkt volgens het zogenaamde hop-on-hop-off systeem. Dat betekent dat je gedurende de geldigheid van je ticket (24 of 48 uur) onbeperkt in en uit mag stappen. Dit is voor toeristen die geen huurauto hebben en geen zin hebben om in het systeem van de normale bussen te duiken een ideale manier om zoveel mogelijk van Abu Dhabi te kunnen zien. Er zijn ook combinatietickets voor Abu Dhabi en Dubai. Daarbij combineer je Big Bus Abu Dhabi met Big Bus Dubai. Er zit dan een transfer tussen Abu Dhabi en Dubai inbegrepen. Deze shuttle rijdt twee keer per dag tussen de Marina Mall (Abu Dhabi) en de Mall of the Emirates (Dubai).

Je kunt tickets voor deze Abu Dhabi hop on hop off bus vooraf online kopen bij Ticketbar.

De toeristische bus van Big Bus

Fietsen

Fietsen is niet bepaald ingeburgerd in Abu Dhabi. In Nederland is het volledig normaal om je per fiets te verplaatsen, maar in Abu Dhabi gebeurt dit slechts mondjesmaat. Fietsverhuurder FunRideSports is ermee gestopt, waardoor het vrij lastig is om als toerist een fiets te huren in Abu Dhabi. En omdat je waarschijnlijk niet je eigen fiets meeneemt in het vliegtuig betekent dit dat het aantal mogelijkheden om te fietsen zeer beperkt is.

Een sportieve en bijzondere uitdaging is het fietsen in de woestijn. Vanaf woestijnresort Qasr Al Sarab vertrekken fietstochten waarbij je in zo’n anderhalf uur een tocht van zeven tot tien kilometer door de woestijnduinen maakt. Het is dankzij het uitzicht een onvergetelijke ervaring. Deelnemers aan deze fietstocht moeten minstens 14 jaar oud zijn en een goede conditie is aan te raden.

Fietsen in Abu Dhabi

Wandelen

Hoewel Abu Dhabi geen echte wandelbestemming is, kun je al wandelend een mooie route afleggen langs verschillende hoogtepunten van de stad. Een plek die zich bijvoorbeeld prima voor een wandeling leent is de Abu Dhabi Corniche. Deze boulevard heeft een kilometerslang voetpad die tussen de weg en de zee loopt. Het centrum van Abu Dhabi kun je ook prima wandelend verkennen. Vrijwel overal zijn goede voetpaden aangelegd en als voetganger kun je je veilig door het verkeer van Abu Dhabi begeven.

Auto rijden

Wil je zelf gaan autorijden in Abu Dhabi? Dat is prima te doen. Abu Dhabi heeft goede wegen en er zijn verschillende brede hoofdwegen die de belangrijke punten met elkaar verbinden. Het verkeer kan op sommige plekken en tijdstippen wel erg druk en soms zelfs hectisch zijn. Wie voor een eerste keer Abu Dhabi bezoekt die zouden we aan willen raden om een navigatiesysteem bij de auto te huren.
Wil je een auto huren dan kun je dat vooraf al vanuit Nederland regelen. Via Easyterra of Sunny Cars zijn er auto’s in alle soorten en maten terecht. Beide bedrijven zijn tussenpersonen die de beste aanbiedingen met elkaar vergelijken.

Autorijden in Abu Dhabi