Reizen naar Abu Dhabi

Op deze pagina vertellen we alles over reizen naar Abu Dhabi vanuit Nederland of vanuit het nabijgelegen emiraat Dubai. Abu Dhabi ligt op het Arabisch schiereiland. De afstand tot Nederland bedraagt bijna 5200 kilometer. Het gros van de Nederlandse en Belgische toeristen overbrugt deze afstand met het vliegtuig. Sommigen reizen over land naar Abu Dhabi omdat ze Abu Dhabi bezoeken vanuit een ander emiraat zoals Dubai of omdat ze reizen vanaf één van de golfstaten die aan de Perzische Golf liggen.

Vliegen naar Abu Dhabi

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Abu Dhabi vliegen. Dat kan zowel met de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM als met Etihad Airways, wat de luchtvaartmaatschappij van Abu Dhabi is. Als je kijkt naar prijs en service dan ontlopen deze twee elkaar niet zoveel. Beide maatschappijen vliegen één keer per dag naar Abu Dhabi International Airport. Omdat KLM en Etihad op basis van codesharing samenwerken, heb je kans dat je bij Etihad een vliegticket koopt waarbij de vlucht door KLM uitgevoerd wordt.

TUI en Transavia vliegen niet op Abu Dhabi. Jammer, want de basisprijzen voor vliegtickets liggen bij deze twee maatschappijen in de regel wat lager dan de vliegtickets van KLM en Etihad. Omdat het aanbod van vliegtickets naar Dubai groter is dan het aanbod richting Abu Dhabi, zou je ook op Dubai kunnen vliegen. De afstand vanaf Dubai International Airport tot Abu Dhabi bedraagt ongeveer 150 kilometer. Dat betekent 1,5 tot 2 uur reistijd als er geen verkeersopstoppingen zijn. Vanaf Al Maktoum International Airport is het ongeveer 120 kilometer reizen tot in Abu Dhabi. Daar doe je ongeveer 1 uur en 15 minuten over bij normaal verkeer.

vliegen naar Abu Dhabi

Abu Dhabi International Airport

Het internationale vliegveld van Abu Dhabi ligt ten oosten van de stad. Abu Dhabi International Airport ligt op zo’n 10 tot 25 minuten rijden van de stad Abu Dhabi. Het hangt er heel erg van af waar je in Abu Dhabi moet zijn. Het vliegveld ligt ook dicht bij de snelwegen richting Dubai en Al Ain.

Abu Dhabi International Airport is een moderne luchthaven die een capaciteit van ongeveer twaalf miljoen bezoekers per jaar heeft. Na de opening van een nieuwe vierde terminal zal de capaciteit op den duur verdubbelen. Over het algemeen ben je als reiziger iets sneller door de verschillende procedures (paspoort, douane, bagage) heen dan op Dubai International Airport.

Vanaf de luchthaven naar de stad

Vanaf Abu Dhabi International Airport kun je per bus, taxi of huurauto naar Abu Dhabi reizen. Omdat de taxi’s in Abu Dhabi relatief goedkoop zijn kiezen de meeste bezoekers voor deze vorm van transport. Houd er rekening mee dat het regelen van vervoer via de accommodatie vaak duurder is dan de reguliere taxi’s. Het regelen van een taxi via het hotel is daarom vaak overbodige luxe waar teveel voor betaald wordt.

De goedkoopste manier om naar de stad te reizen is per bus. Deze A1-bus rijdt iedere veertig minuten naar de stad en doet over de hele route ongeveer drie kwartier. Tussentijds stopt deze shuttle-bus bij de reguliere bushaltes. Een ritje met deze shuttlebus kost je ongeveer 1 euro per persoon.Van Dubai naar Abu Dhabi reizen

Voor wie Dubai en Abu Dhabi wil combineren is er momenteel maar één manier om tussen de twee steden te reizen en dat is over de weg. In de toekomst gaat er een spoorlijn door de Emiraten komen, die ook Abu Dhabi en Dubai met elkaar verbindt. Je kunt kiezen voor een georganiseerde tour vanuit Dubai naar Abu Dhabi, maar je kunt ook zelf naar Abu Dhabi reizen om vervolgens dara één of meerdere dagen te blijven.

Als je een huurauto hebt dan kun je in ongeveer anderhalf uur van Dubai naar Abu Dhabi rijden. De reistijd is erg afhankelijk van de drukte. Tijdens de spits kan er gemakkelijk een uur reistijd bij komen. De afstand bedraagt, afhankelijk van je vertrek- en aankomstadres, ongeveer 120 tot 150 kilometer. De weg tussen Abu Dhabi is een goed onderhouden snelweg met maximumsnelheden die tussen de 100 en 140 kilometer per uur liggen.

Wie geen huurauto ter beschikking heeft die kan met de taxi of bus van Dubai naar Abu Dhabi reizen. Een taxi die u vanuit Dubai naar Abu Dhabi brengt die zal, tenzij vooraf anders afgesproken, u afzetten bij het busstation van Abu Dhabi. De prijs voor een enkele reis bedraagt tussen de 60 en 80 euro.

De goedkoopste oplossing is om met de bus van Dubai naar Abu Dhabi te reizen. Dat kan vanaf het busstation Al Ghubaiba (in Bur Dubai) of vanaf het veel rustigere busstation bij de Ibn Battuta Mall. Voor 5 tot 7 euro per persoon (afhankelijk van de wisselkoers) reis je in ongeveer twee uur per bus naar Abu Dhabi. Na aankomst op het hoofdbusstation kun je per lokale bus of taxi doorreizen naar je eindbestemming in Abu Dhabi.